ОБРЯДОВІ ХЛІБНІ ВИРОБИ РІЗДВЯНОГО ЦИКЛУ ЗАХІДНОЇ ЧАСТИНИ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ (ЗГІДНО ВЛАСНИХ ПОЛЬОВИХ МАТЕРІАЛІВ)

  • Serhiy Tsypyshev

Анотація

Розглядається використання обрядових хлібних виробів під час свят
різдвяного циклу в західній частині Українських Карпат. Описується їх
видове різноманіття, особливості приготування та вживання, обрядовий
комплекс, основною та невід’ємною частиною якого вони є. Особливий
акцент зроблено на звичаєвості, пов’язаній із обрядовим хлібом.
Ключові слова: обрядові хлібні вироби, хліб, “керечун”, “купання керечуна”, Різдвяні свята, західна частина Українських Карпат, традиційна обрядовість.

Опубліковано
2021-04-05
Розділ
МІФОЛОГІЯ ТА САКРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО: ФОЛЬКЛОР ТА МІФОЛОГІЯ